Снимка ДарикДимитър Димитров е сменил пагона на старшина с ювелирни инструменти. Пенсионираният военен

...
Снимка ДарикДимитър Димитров е сменил пагона на старшина с ювелирни инструменти. Пенсионираният военен
Коментари Харесай

Вяра: Военен сменя пагоните с икони

Снимка Дарик

Димитър Димитров е сменил пагона на старшина с ювелирни принадлежности. Пенсионираният боен е посветил живота си на инкрустация на икони. 
След 23 години по плацовете на шуменския гарнизон, сложен миг в живота му го води до църквата, заяви Дарик.

" От армията под пагон и член на Българска комунистическа партия през 2000 година станах набожен в Бога ", казва Димитър  Към християнството се обръща след тежки персонални премеждия. 

В църквата се сближава със съидейници и стартират да обикалят свети места. При посещение в Охрид Димитър е мощно впечатлен от църквите. 

Едно градче по-малко от Шумен, а има 365 църкви - каква религия в Бога. Всеки божи ден има черква, която може да видиш, споделя той.

При всяко свое пътешестване Димитър купува и по една икона. Лека бавно стартира да ги украсява с разнообразни железни орнаменти. Сам прави и принадлежности за финните инкрустации.

Димитър изяснява, че детайлите извлича от самата икона. Тя ти демонстрира какво да вземеш от нея и да го сложиш към рамката, добавя той.

Над всяка икона той работи по към 2 седмици. Спазва и каноните, като се придържа към всичко, което е видял при своите пътешествия по светите места.

Искам да покажа на всички, че Бог има, безапелационен е пенсионираният боен.

Още фотоси може да видите ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР